Ungdomar

Tävlingsspelet är en naturlig del

Tennisträning – i grupp på bana med tränare. Här utvecklas slagteknik, rörelsemönster, säkerhet och spelidé. I likhet med andra idrotter mäts den egna spelstyrkan i tävlingar. Tävlingsspelet är en naturlig del i tennisutövandet. En match utvecklar dessutom i regel en spelares tennis betydligt mer än en enskild träningstimme. Vi rekommenderar att eleverna kompletterar den schemalagda träningen med egen träning. För spelare som har höga mål med sin tennis är det en nödvändighet.

Se till att ha rätt racket. Det betyder mycket för inlärningen. Alla elever ska alltid ha med sig vattenflaska. Föräldrar är välkomna att komma och titta första och sista gången per termin. Frånvaro meddelas till tränare via telefon eller sms på telefon 070-333 01 03. Tränarna har 50 minuters lektionstid med samtliga grupper.

Matchtennis 15–17 år. Måndag–fredag 17.00, 18.00
För att börja på Matchtennis ska ungdomarna kunna det mesta om tennisens grunder. Vi tränar mycket teknikträning, matchträning och tempoträning. Vi tränar upp koordination och rörlighet. Slag som skruvad serve, backhand slice och toppspin tränas.